1D2A2452

Je weg vinden op een nieuwe plek: dat gaat makkelijker met anderen. Samen Hier biedt vluchtelingen vanuit die gedachte een sociaal netwerk. Bijvoorbeeld om samen te eten, de taal te oefenen of mee te denken over studie of werk.

Je vormt een Welkom Groep met vier collega’s, vrienden of bijvoorbeeld familieleden. Samen Hier zoekt via een innovatief algoritme een nieuwkomer die goed bij jullie past. 

Samen Hier

Wie liet jou als kersverse student de leukste plekjes van de stad zien? Wie motiveerde je om eens op de koffie te gaan bij dat veelbelovende bedrijf? Of wie tipte je over die gave woning en stond klaar met verf en rollers? 

Sneller integreren in Haarlem
Je weg vinden op een nieuwe plek: dat gaat makkelijker met anderen. Samen Hier biedt vluchtelingen vanuit die gedachte een sociaal netwerk. Voor informatieve ontmoetingen en inspirerende vriendschappen. Zo versnellen we de integratie van nieuwkomers. Ook hier in Haarlem.

Welkom Groep
Voor het eerst in Nederland passen we een speciale methode toe. Jij vormt een Welkom Groep met vier collega’s, vrienden of bijvoorbeeld familieleden. Wij zoeken via een innovatief en bewezen algoritme een nieuwkomer of gezin dat goed bij jullie past. 

Samen doen
We spreken af dat jullie een jaar met elkaar optrekken. Van meedenken over studie of werk tot het oefenen van de taal en het vieren van nationale feestdagen: jullie maken samen een plan. “Raoul en zijn vrienden waren er altijd voor me in die beginmaanden. Vooral dat stelde me gerust. Omdat zij net zo geïnteresseerd waren in mijn cultuur als ik in die van hen, ontstond al snel vriendschap.”


Tariq kwam in 2014 vanuit Syrië in Nederland. Nu is hij programmamedewerker Migratie en Mensenrechten bij Justice and Peace Nederland

Aanmelden voor Samen Hier
Wil jij ook een Welkom Groep starten en met z’n vijven op een persoonlijke manier een nieuwkomer of gezin wegwijs maken in Haarlem?Zo begin je.

                                                                 www.samenhier.nl

Adres

  • Henk van Turnhoutsporthal
  • Nol Houtkampsportpark
  • Henk van Turnhoutpad 1
  • 2034 JL Haarlem
  • Tel. kantine: 023-5338606
  • Tel. bestuurskamer: 023-5451731

Over Olympia Haarlem

Waar zitten wij